Tatar śledziowo - jabłkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inny, też pyszny sposób podania śledzia.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 płaty śledziowe solone
    1 czerwona cebula
    1 kwaśne jabłko
    6 gałązek kopru
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki soku z cytryny
    pieprz, sól

Tatar śledziowo - jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie krótko wymoczyć. Jabłko obrać ze skórki.
  • 2. Cebulę, jabłko i śledzie pokroić w drobną kostkę. Jabłko skropić sokiem z cytryny.
  • 3. Wszystko włożyć do miski, dodać posiekany koper, śmietanę, doprawić pieprzem i solą i wymieszać. Wstawić do lodówki.
  • 4. Podawać na liściu sałaty, lub tak jak ja, na kromce ciemnego chleba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy