1.Ciasto I:
Mikserem ubić białka ze szczyptą soli. Następnie dodawać stopniowo cukier i ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie ją wmieszać mikserem . Na koniec dodać mak i również wmieszać go mikserem na niskich obrotach. Piec ok. 20 min. w temperaturze 200 st.C
2.Ciasto II:
Żółtka i jajka ubijaćmikserem z cukrem na pulchną masę, aż podwoją swoją objętość (ok. 5 min). Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i upiec w temp. 180 st.C do "suchego patyczka". Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwie równe części.
4.Krem:
1. Ubić szklankę kremówki, dodać tężejącą zieloną galaretkę (rozpuszczoną w 1 szklance wody) i od razu wykładać na ciasto.
2. Ubić szklankę kremówki, dodać tężejącą czerwoną galaretkę (rozpuszczoną w 1 szklance wody) i od razu wykładać na ciasto.
Komentarze