1.Galaretki truskawkowe ugotować wg przepisu na opakowaniu (dwie w litrze wody). Przestudzić, przelać do pucharków. Zimne włożyć do lodówki by stężały.
2.Galaretkę o smaku owoców leśnych ugotować w 300ml wody, ostudzić i włożyć do lodówki by lekko stężała. Gdy galaretki truskawkowe w pucharkach w lodówce już stężeją, śmietanę ubić, gdy będzie ubite wlewać po trosze galaretki o smaku owocowej, cały czas ubijając mikserem, postępować tak do czasu gdy wlejemy całą galaretkę.
3.Powstałe ptasie mleczko wlać do pucharków na stężałe galaretki truskawkowe.
4.Galaretkę o smaku agrestowym ugotować, ostudzić, gdy będzie zimna wlać na stężałe ptasie mleczko.
5.Przed samym podaniem owoce pokroić w kostkę.
6.Owoce ułożyć na wierzch. Przyozdobić rurkami lub bitą śmietaną.
Porady
Smak galaretek można dobrać według własnego uznania.
Z podanych składników wychodzi 10 pucharków.
Komentarze