Tęczowy sernik

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 23 lata i jestem studentką logistyki. Uwielbiam podróże, z których przywożę nowe pomysły kulinarne. Wykorzystuję je do przygotowywania nowych potraw oraz pieczenia rozmaitych ciast.

Składniki:

  • 90 dag waniliowego serka homogenizowanego
    1 op. galaretki pomarańczowej
    3 op. galaretki agrestowej
    1 op. galaretki ananasowej
    3 op. galaretki truskawkowej
    25 dag truskawek
    1 op. żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Tęczowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę pomarańczową i jedną agrestową rozpuszczamy w proporcjach 1 op. na 0,3 l wody. Odstawiamy do stężenia. Kroimy w kostkę, mieszamy obydwa smaki i dzielimy na pół.
  • 2. Galaretkę ananasową rozpuszczamy w 0,2 l wody i dodajemy 4-5 łyżeczek żelatyny.Ostudzoną mieszamy z połową serka i dodajemy połowę galaretki w kostkach. Wlewamy do tortownicy i odstawiamy, by stężała (na 3 godziny).
  • 3. Dwie galaretki agrestowe rozpuszczamy w 0,7 l wody. Ostudzone wlewamy na ser. Odstawiamy do stężenia.
  • Tęczowy sernik 4. Jedną galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 0,2 l wody i dodajemy 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami
    i serem oraz galaretką w kostkach. Wlewamy do tortownicy.
  • 5. Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 0,7 l wody. Zimne wlewamy do tortownicy, wstawiamy do lodówki.

Porady

● Jeśli masę serową i galaretki wlejemy do przezroczystych pucharków, otrzymamy elegancki deser. ● Kolory i smaki galaretek można zmieniać według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować