Tęczowy sernik na zimno z borówką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Banalnie prosty, a jaki pyszny

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    0,5 szkl. cukru
    0,5 szkl. mąki pszennej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Ser:
    1 kg twarogu sernikowego
    200g masła
    4galareteki: zielona, żółta, pomarańczowa ,czerwona
    4 łyzki cukru
    Dodatkowo na wierzch:
    galaretka czerwona
    borówka
    kokos do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowy sernik na zimno z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić, stopniowo dodawać cukier, następnie żółtka i mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt wylać do tortownicy(śr. 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez 15-20 min.
    Ser:
    twaróg oraz 200g masła podzielić na 4 części. W 4 naczyniach rozpuścić po 1 opakowaniu galaretki, każda w 1 szkl. gorącej wody.Do każdej dodać po 1 łyżce cukru. Za pomocą miksera kolejno miksować 4 porcje miękkiego masła i sera. Nie przerywając mieszania, do każdej porcji masy wlewać cienkim strumieniem po 1 ostudzonej galaretce.
    Wykonanie:
    Ostudzony biszkopt wyłożyć na dno tortownicy, następnie wylać najpierw zieloną, następnie żółtą,pomarańczową i czerwona masę twarogowa. Po każdym wylaniu sernik wstawić na chwilkę do lodówki. Na wierzch dać borówki i zalać galaretka czerwona rozpuszczona wg przepisu na opakowaniu. Całość wstawić do lodówki. Udekorować kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować