Tiramisu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kucharzę z 15-letnią córcią Alą. To świetnie zbliża. A deser robi się zaledwie 20 minut.

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    ● 3 duże jajka
    ● 3 łyżki cukru pudru
    ● 25 dag serka mascarpone
    ● paczka biszkoptów (podłużne lub okrągłe)
    ● kakao
    ● gorzka czekolada
    ● mocna kawa i likier do nasączenia

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem
    pudrem na kogel-mogel.
    Z białek ubijamy pianę. Mascarpone
    mieszamy z żółtkami,
    a później z pianą.
  • 2. W salaterce układamy:
    3 biszkopty nasączone mocną
    kawą z likierem, masę,
    tartą czekoladę i kakao. Wykładamy
    drugą taką samą
    warstwę. Deser wstawiamy
    do lodówki na ok. 4 godziny,
    a najlepiej na noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy