Tiramisu truskawkowe

0 (0 ocen)

Delikatne tiramisu z świeżymi i pachnącymi truskawkami,pyszne.

Składniki:


  • 3 żółtka
    0,5 szk cukru pudru
    250 g mascarpone
    1 szk kremówki
    2 łyżeczki żelatyny
    1/3 szk wody
    3 łyżki likieru kawowego
    0,5 szk espresso
    kakao
    biszkopty
    truskawki

Tiramisu truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tiramisu truskawkowe 1. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Żelatynę namoczyć w wodzie ,podgrzać do rozpuszczenia. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Dodawać porcjami mascarpone i delikatnie wymieszać.Dodać ubitą kremówkę i ponownie wymieszać do uzyskania jednolitej i puszystej masy.Na koniec dodać likier kawowy oraz wlewać cienkim strumieniem letnią żelatynę i wymieszać. Na spodzie naczynia ułożyć warstwę namoczonych w espresso biszkoptów.
  • Tiramisu truskawkowe 2. wylać 1/3 masy,ułożyć truskawki,1/3 masy,namoczone biszkopty,1/3 masy wyrównać powierzchnię i włożyć na kilka godzin do lodówki.Przed podaniem oprószyć kakao i na górze ułożyć truskawki.Naczynie 26*12 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy