Tiramisu z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Kolejna moja odsłona tego pysznego włoskiego deseru.Serdecznie polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • 150 g biszkoptów podłużnych
    250 g mascarpone
    4 żółtka
    1/2 szkl cukru
    puszka brzoskwiń
    mocny napar z kawy z odrobiną alkoholu
    kakao naturalne

Tiramisu z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie wyjąć z puszki, odsączyć i pokroić w kostkę. Żółtka razem z cukrem ubić na kogiel-mogiel(aż masa zbieleje) a następnie dodajemy do jajek po łyżce mascarpone i ucieramy razem aż masa zgęstnieje i nie będzie grudek.Na dno naczynia w którym podamy deser układamy 1 warstwę biszkoptów nasączonych w kawie,na to wykładamy połowę kremu-wyrównujemy.Na kremie układamy kawałki brzoskwiń lekko je wciskając w krem.Układamy 2 warstwę nasączonych biszkoptów.Na wierzch wykładamy resztę kremu.Wyrównujemy i posypujemy delikatnie kakao.Wstawiamy tiramisu do lodówki na min godzinę.Podajemy schłodzone.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy