Tiramisu czereśniowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

tiramisu na nowy sposób

  • 15 min

Składniki:

  • 300 gram czereśni
    250 gram sera mascarpone
    100 ml śmietany kremówki 30%
    2 łyżeczki cukru pudru
    opakowanie okrągłych biszkoptów
    3 łyżki likieru Baileys

Tiramisu czereśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty namoczyć w likierze z dwóch stron, ułożyć na dnie pucharku.
  • 2. Czereśnie wydrylować, cześć z nich wyłożyć na biszkopty.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać mascarpone, wymieszać.
    Część masy wyłożyć na owoce.
  • tiramisu czereśniowe 4. Powtórzyć warstwowanie, czyli biszkopty z likierem, czereśnie, masa śmietankowa.
    Wierzch ozdobić czereśniami.

Porady

jeśli nie lubisz możesz zrezygnować z dodatku kremówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy