Tiramisu jagodowe

0 (0 ocen)

Pyszne, delikatne tiramisu, jedna warstwa jest z jagodami, tiramisu smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

  • 200 g podłużnych biszkoptów
    80 g cukru pudru
    500 g mascarpoe
    3 jajka
    80-100 g jagód (w sezonie zimowym używam mrożone)
    3/4 szkl. mocnej kawy, schłodzonej
    150 ml likieru amaretto
    kakao do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Tiramisu

Tiramisu jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka sparz we wrzątku, zanurz je na 10 sekund. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj w misce z cukrem, do białości, partiami dodawaj serek mascarpone. Białka ubij osobno, delikatnie wmieszaj do masy serowej. Połowę masy wymieszaj z jagodami.
  • 2. Przygotuj szklaną formę. Zimną kawę wymieszaj z likierem amaretto, biszkopty maczaj krótko w kawie, stroną gdzie nie ma cukru maczaj. Układaj na spód formy, cukrem do dołu. Na biszkopty wylej masę serową bez jagód. Na tę masę wyłóż ponownie warstwę moczonych w kawie biszkoptów. Wylej na nie masę z jagodami. Wierzch oprósz kakaem i wstaw na min. 5 godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować