Tofu fusion pieczone z pomidorem i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zainspirowana podróżą do Grecji i miłością do kuchni orientalnej

  • 30 min

Składniki:

  • Kostka tofu 200g
    cebula czerwona 3 plastry
    pomidor 1 plaster
    papryka czerwona 1 plaster
    papryka ostra (zależy od gusty, można użyć bardzo ostrych lub mnie) - wg uznania
    czosnek 1 ząbek pokrojony w plasterki
    oliwa z oliwek
    cukier szczypta
    sos sojowy ciemny
    kiełki stir fry
    mini pieczarki 5 sztuk
    cytryna (sok)

    folia aluminiowa do zawinięcia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tofu fusion pieczone z pomidorem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na kawałku folii aluminiowej rozprowadź łyżkę oliwy z oliwek, połóż na to tofu. Posyp szczyptą cukru i skrop sosem sojowym. Ułóż po kolei (pokrojone w plastry, całość powinno tworzyć małą piramidę) ostrą paprykę, pomidora, grzybki, słodką paprykę, czerwoną cebulę. Całość posyp kiełkami, po raz kolejny posyp szczyptę cukru, soli oraz skrop sokiem z cytryny.

    Zawiń szczelnie w folię i piecz przez ok. 30 minut w 220 stopniach.
    Podawaj gorące.

Porady

Możesz użyć tofu już wcześniej marynowanego uważając na to, by dobrać odpowiedni smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować