Toffi świateczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Do mąki dodać jajka, cukier puder, miód, miękką margarynę, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i podzielić na dwie części. Każdą część upiec osobno w prostokątnej formie 25cm x 40 cm wyłozonej papierem do pieczenia . Piec około 12 minut w temperaturze 180 °C. Wyjąć z formy jeszcze ciepłe ciasto.
2.Masa:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem. Następnie dodać żelatynę i wymieszać.
3.Na jedną część kruchego ciasta wyłożyć krem śmietankowy i przykryć go drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmarować masą krówkowa i posypac podprazonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Komentarze