1.Półtorej szklanki mleka,cukier i cukier waniliowy zagotowujemy.W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki,tak aby nie było grudek.Wlewamy na wrzące mleko i mieszając gotujemy budyń,studzimy .Miękką margarynę ucieramy i dodajemy porcjami zimny budyń,miksujemy.Blaszkę 22/32 wykładamy folią aluminiową,układamy dwie paczki herbatników(4x5).Na ciastka wykładamy połowę masy budyniowej,układamy następne dwie paczki herbatników,na to rozsmarowujemy masę krówkową,przykrywamy kolejną warstwą ciastek.Wykładamy resztę masy budyniowej,układamy pozostałe dwie paczki ciastek.Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na kilka godzin lub noc w temp. pokojowej,aby ciastka trochę zmiękły.Następnie namaczamy żelatynę w 1/4 szkl zimnej wody i odstawiamy na kilka minut,aż napęcznieje.Śnieżkę ubijamy w/g przepisu na opakowaniu,śmietankę ubijamy.Żelatynę podgrzewamy,łączymy z łyżką śmietany i wlewamy do reszty śmietany,łączymy .Do śmietanki dodajemy ubitą śnieżkę,łączymy. Masę wykładamy na ciasto,dekorujemy startą mleczną czekoladą i stopioną gorzką czekoladą. Schładzamy2-3 godziny.
Komentarze