1.polewa-Polewę rozpuścić ze śmietanką nad parą. Wystudzić do płynnego.Cały tort posmarować polewą czekoladową i schłodzić. Na zastygłej polewie zrobić rozetki.Rozetki można udekorować czekoladowymi kulkami.
2.biszkopt- Białka ubić ze szczyptą soli potem z cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiewać mąkę z proszkiem z kakao i delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy 27 cm. Tortownica powinna być wyłożona krążkiem papieru na spodzie.Piec ok. 30 min.w 170*. Po wystygnięciu przekroić na 3 krążki. Najlepiej upiec dzień wcześniej, wtedy łatwiej się kroi.Spodni krążek włożyć do tortownicy.
3.pianka-Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z pudrem. Dolewać po trochu tężejącej galaretki.
Wyłożyć na biszkopt w tortownicy. Przykryć następnym krążkiem biszkoptowym i schłodzić.
4.masa-Czekoladę rozpuścić w śmietance nad parą.Miękkie masło utrzeć z pudrem na puch,potem z wystudzoną ale płynną czekoladą.
Posmarować biszkopt w tortownicy, z tym że trochę zostawić na rozetki.Przykryć górą biszkoptu i schłodzić.
Komentarze