1.Biszkopt:
Ubić pianę z białek, dodać cukier oraz żółtka. Na końcu dodać przesiane mąki, piec około 30 min.
2.Krem czekoladowy:
Jaja z cukrem ubić na parze. Przestudzić. Masło utrzeć na puch. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzone jajka, czekoladę oraz alkohol.
3.Krem jogurtowy:
Masło utrzeć z cukrem do białości, miksując dodawać po łyżeczce jogurt. Odstawić do lodówki. Można zapobiec ścinaniu się masy przy ubijaniu w momencie dodawania jogurtu ustawiając miskę z ubijaną masą na garnku z niewielką ilością gotującej się wody.
4.Biszkopt przekroić na 3 części, każdy nasączyć ponczem i posmarować dżemem porzeczkowym, a następnie naprzemiennie kremami. Wierzch można ozdobić resztą kremu lub masą cukrową.
Komentarze