1.Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę zmieszaną z
proszkiem do pieczenia. Wlać olej- delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części.
2.Do I części dodać: 4 żółtka i 2 łyżki mąki-wymieszać.
Do II części dodać: 2 łyżki suchego maku-wymieszać.
Do III części dodać: 2 łyżki kakao-wymieszać.
Do IV części dodać: 1 kisiel wiśniowy-wymieszać.
3.Krem: Budyń ugotować na mleku-ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem
pudrem, dodawać zimny budyń dokładnie utrzeć. Przekroić ciasto na pół i
przełożyć kremem. Wierzch ozdobić kremem i owocami.
4.Do formy obsypanej i wysmarowanej kłaść po 3 łyżki każdego ciasta na
środek. Piec ok. 35-40 minut w średni nagrzanym piekarniku.
Komentarze