Tort na specjalne okazje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia, pieć w temp. 160-180C około 30- 40 minut.
JA PIEKĘ TAKI BISZKOPT x3 WYCHODZI BARDZO DUŻY TORT !!!!!!
Wykonanie masy czekoladowej:
Czekoladę rozpuścić w misce na parze dodać śmietanę i wymieszać na jednolita masę.
Zostawić na noc w lodówce na drugi dzien. Ubić jak zwykłą śmietanę.
Krem śmietankowy:
Krem śmietankowy Dr. Oktera wykonać wg. Opisu na opakowaniu
1 puszka brzoskwiń
Wszystko razem wymieszać i nasączyć każdy biszkopt.
Wykończenia końcowe:
Każdy biszkopt nasączamy i przekładamy
Biszkopt- krem czekoladowy- biszkopt- krem śmietankowy brzoskwinie pokrojone w kostkę krem śmietankowy. - biszkopt
Resztkami kremu dekorujemy wg. Własnego uznania
Komentarze