Tort na wieczór panieński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę, cukier, kakao i 3 łyżki mleka rozpuścić w rondlu gotować 3 minuty, przestudzić. Ubić pianę z białek. Do wystudzonej masy dodajemy żółtka, mąkę cały czas miksując na koniec dodajemy ubite na sztywno białka mieszamy drewnianą łyżką. Przelewamy do 2 tortownic i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni, po wystudzeniu każdy biszkopt przekrawamy na pół.
Masa czekoladowa: Jajka z cukrem ubijamy na parze przez ok 10 minut, dodajemy pokruszoną czekoladę i miksujemy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Masło ucieramy na puch dodajemy wystudzoną masę, (troszkę masy odkładamy do pokrycia wierzchu tortu) na koniec dajemy wiśnie (wcześniej moczymy je przez noc w alkoholu), oraz pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę. Każdy biszkopt nasączamy naparem z kawy, i przekładamy masą.
2.Wierzch tortu pokrywamy resztą masą. Wstawiamy do lodówki na ok 30 minut aby masa się stężała.
3.Cały tort pokrywamy różowym lukrem,
4.na dole wiążemy obie kokardki.
5.Z lukru cielistego formujemy kształt penisa i za pomocą kleju cukierniczego mocujemy go na górze tortu.
Komentarze