Tort naleśnikowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny jest również na słodko: z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową.

Składniki:

  • Ciasto: 1 szkl. mleka
    ● 1 szkl. mąki
    ● jajko
    ● po szczypcie soli i cukru
    ● łyżeczka proszku do pieczenia.
    Nadzienie: pomidor
    ● szczypiorek
    ● 1/2 papryki
    ● po 10 plastrów żółtego sera i szynki
    ● mała cukinia
    ● 30 dag pieczarek
    ● sól
    ● pieprz
    ● oregano
    ● 5 dag żółtego sera. Oraz: olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tort naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki mieszamy z 1 szkl. wody i robimy dość
    gęste ciasto. Smażymy grube naleśniki. Pomidora i cukinię
    kroimy w plastry, paprykę w małą kostkę, szczypiorek
    siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry.
  • 2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy
    naleśniki, przekładając je cukinią, pomidorami, papryką
    i pieczarkami. Każdą
    warstwę warzyw posypujemy
    solą, pieprzem,
    oregano oraz
    szczypiorkiem i przykrywamy
    plastrami
    szynki i sera. Wierzch
    posypujemy żółtym
    serem. Pieczemy godzinę
    w temperaturze
    120 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować