Tort ananasowo-kokosowy

0 (0 ocen)

Bardzo lekki i pyszny torcik. Zawsze się udaje, bo jest bardzo prosty w wykonaniu.

Składniki:

  • Spód:
    100 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    70 g cukru
    1 cukier waniliowy
    100 g masła
    2 jajka

    Masa:
    200 g kremówki
    50 g cukru
    1 cukier waniliowy
    1 cytryna
    300 g jogurtu
    80 g kokosu
    25 g żelatyny ( 1/2 paczki)

    Dekoracja:
    1 puszka ananasa
    150 g kremówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort ananasowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy pozostałe składniki i ucieramy na gładkie ciasto, które następnie przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
  • 2. Śmietanę ubijamy z cukrami. Jogurt mieszamy z rozpuszczoną w odrobinie wody żelatyną i stopniowo dodajemy do niego kremówkę i kokos. Masę wykładamy na spodzie. Chłodzimy.
  • 3. Ananasa osączamy i układamy na torcie. Pozostałą kremówkę ubijamy i za pomocą szprycki dekorujemy tort, jeżeli starczy nam śmietany smarujemy również boki tortu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować