1.Przygotować biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Na końcu dodać po jednym żółtku.
W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką .W międzyczasie dodać wodę. Przełożyć masą tort.
Na środku tortu ustawić babkę. (Moja babka była pieczona w formie o średnicy 24cm, a tort w tortownicy o średnicy 26cm. Tort ścięłam delikatnie z góry, dopasowując go do babki, a dół pozostawiłam bez zmian tak, aby całość przypominała stożek).
Przygotować lalkę Barbie. Najlepiej rozebrać ją całą i owinąć (od biustu w dół) kilkakrotnie, szczelnie w folię aluminiową, aby nie pobrudziła się od masy i ciasta. Ręce lalki podnieść do góry. Lalkę wsadzić do środka babki i wcisnąć w tort tak, aby lalka była schowana w cieście od pasa w dół.Całość ozdobić dowolnie( ja użyłam rękawa z małym otworkiem).
Komentarze