Tort "Barbie"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Wspaniały torcik dla dziewczynek na urodziny ;)

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Średnica tortownicy 22 cm.

    Biszkopt:
    8 jajek
    8 łyżek mąki krupczatki
    8 łyżek cukru
    1 łyżeczka p. do pieczenia

    Masa Budyniowa:
    990 ml soku (np. z biedronki pycholandia - małe butelki 330 ml*3)
    3 budynie malinowe

    Malinowa Pianka:
    3 op. śnieżki
    2 galaretki malinowe
    1 łyżka żelatyny
    400 ml mleka

    Dodatkowo:
    2 op. delicji malinowych
    3 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tort "barbie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt.

    Masa Budyniowa- proszek budyniowy mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy i przygotowujemy budyń. Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.

    Pianka - Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody z żelatyną. Zimne mleko ubijamy z śnieżką dodajemy tężającą galaretkę miksujemy do chwili połączenia się składników. Na zimnym budyniu układamy delicję, a na nie delikatnie przykładamy masę malinową. Tężające galaretki wylewamy na tort. Schładzamy kilka godzin. Robimy kleksy z odłożonej śnieżki jak kto chce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Delicje Galaretka Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować