Tort Bikini

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz.

Torcik upiekłam dla mężusia na 30 urodziny

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    9 jaj, 8 łyżek mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 9 łyżek cukru.
    1 galaretka, 1,5 litra śmietany kremówki 36%,
    Masa plastyczna:
    -800 g cukru pudru
    - 3 łyżeczki glukozy
    - 3 łyżeczki żelatyny
    - 50 ml gorącej wody
    Barwniki spożywcze kolorowe: niebieski
    Czerwony pisak w żelu
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort bikini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw pięke biszkopt w blasze prostokątnej: Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka wymieszanae z proszkiem do pieczenia i mąkę. Biszkopt piec w 180 stopni ok. 45 minut. Na koniec sprawdzić patyczkiem drewnianym czy jest suchy. Upieczony biszkopty skroić w talii jak na zdjęciu. A resztki odkrojone wyłożyć dwie miseczki (na piersi) i wlać kremówkę wymieszaną z galaretką i zakryć skrawkami biszkopta i do lodówki żeby mocno zastygło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować