z wygladu imponujacy,w smaku lekki,wilgotny oraz ta nutka truskawek-po prostu pycha...ot tak sobie czy na swieta,urodziny i inne okazje.polecam:)
4.5 (151 ocen)
Porady
1) biszkopty pieke osobno,trwa to dluzej ale gra jest warta swieczki,bo nie trzeba ich wtedy kroic na pol a czas pieczenia jest tez stanowczo krotszy..sek tkwi w tym,ze te biszkopty latwo sie smaruje,bo nie krusza sie.Jezeli bedziemy je kroic,to moga sie bardzo kruszyc podczas smarowania kremem.Warto wiec upiec kazdy osobno. 2)Patyczki w torcie moga wydawac sie dziwne ale tort naprawde tego potrzebuje,utrzymaja one dobra stabilizacje ciasta,nie bedzie sie przesuwac ani wyginac w zadna strone.Patyczki jezeli sa za dlugie trzeba oczywiscie lekko przyciac u gory.Nie bedzie ich widac,bo beda przykryte truskawkami ,wiec nie ma sie czym martwic,ze popsuja efekt koncowy.(patyczki widac na zdjeciu nr2.) 3) kora czekoladowa moze byc wykonana z jakiejkolwiek czekolady,ja wybralam ciemna ale z bialej bylaby rownie pyszna i efektowna:) 4)dekoruje truskawkami tuz przed podaniem,by nie wypuscily zbyt duzo soku. 5) do syropu truskawkowego mozna dodac alkohol np likier truskawkowy lub zastapic go calkowicie likierem czy herbata truskawkowa z dodatkiem likieru truskawkowego. 6) Warstwy mozna przelozyc takze cienkimi plasterkami truskawek. serdecznie polecam,u mnie zrobil furore!:)
Komentarze