Tort dla deskorolkarza

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam urządzać przyjęcia moim dzieciom. Na 11. urodziny syna „wyczarowałam” słodką deskorolkę.

Składniki:

  • Biszkopt prostokątny:
    6 jajek
    6 łyżek cukru
    6 łyżek mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżeczka octu

    Biszkopt okrągły:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżeczka octu

    Krem budyniowy:
    2 op. budyniu śmietankowego
    1 l mleka
    1,5 kostki margaryny

    Oraz:
    dżem truskawkowy
    esencja herbaty z cytryną do nasączenia biszkoptów

    Dekoracja:
    posypka czekoladowa
    złote cukrowe perełki
    2 rurki waflowe
    4 okrągłe czekoladowe pierniki (koła)
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Krem Krem budyniowy

Tort dla deskorolkarza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników pieczemy dwa biszkopty (blachy 32x23 cm i o śr. 23 cm). Budynie gotujemy na mleku. Studzimy i ucieramy z margaryną
    na masę. Schładzamy.
  • 2. Okrągłego biszkopta przekrawamy na 2 półokrągłe części. Dokładamy z obu stron do węższych boków prostokątnego biszkopta. Biszkopty przekrawamy na 3 placki, nasączamy. Spody smarujemy dżemem, przykrywamy plackami, smarujemy 1/3 kremu, przykrywamy plackami.
  • 3. Boki i wierzch smarujemy resztą kremu. Dekorujemy posypką, z perełek układamy cyfry. W tort delikatnie wciskamy pierniki (koła). Ciastka łączymy rurkami, które utworzą ośki. Tort schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować