Tort gałąź

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis wymyśliłam sama , ponieważ rolady piekę z różnymi masami. Chciałam żeby było coś innego, wyjątkowego.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto biszkoptowe x3

    4 jajka
    7 dkg cukru
    10 dkg mąki

    Dodatkowo:

    2 galaretki wiśniowe rozpuścić i zalać w naczyniu prostokątnym aby zastygła.

    1 opakowanie sernika na zimno w proszku.
    1 opakowanie kremu teramisu Gellwe.
    Cytryna
    wiórka kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tort gałąź - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę, Przygotować formę 20x32cm , posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Masę wlać do formy i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni. około 15 min .Po upieczeniu ciasto położyć na ściereczkę i zwinąć w rulon.
  • 2. Wystudzone ciasto rozwijamy , nasączamy sokiem z cytryny z przegotowaną wodą. Następnie smarujemy masą sernikową sporządzoną według przepisu na opakowaniu. Galaretkę tniemy na paski. Na brzegu kładziemy pasek galaretki i zawijamy ciasto tak jak roladę.
  • 3. Wszystkie placki biszkoptowe robimy podobnie. 2 roladki przeciąć z brzegu pod kątem 45 stopni. Do dłuższej części dołożyć z boków dwa mniejsze kawałki aby nadać kształt gałęzi. Ciasto pokryć kremem sporządzonym z opakowania teramissu według przepisu na opakowaniu. Zaznaczyć widelcem linie mające imitować korę drzewa i, posypać wiórkami.

Porady

Można posypać rozkruszonymi migdałami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować