1.Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę, Przygotować formę 20x32cm , posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Masę wlać do formy i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni. około 15 min .Po upieczeniu ciasto położyć na ściereczkę i zwinąć w rulon.
2.Wystudzone ciasto rozwijamy , nasączamy sokiem z cytryny z przegotowaną wodą. Następnie smarujemy masą sernikową sporządzoną według przepisu na opakowaniu. Galaretkę tniemy na paski. Na brzegu kładziemy pasek galaretki i zawijamy ciasto tak jak roladę.
3. Wszystkie placki biszkoptowe robimy podobnie. 2 roladki przeciąć z brzegu pod kątem 45 stopni. Do dłuższej części dołożyć z boków dwa mniejsze kawałki aby nadać kształt gałęzi. Ciasto pokryć kremem sporządzonym z opakowania teramissu według przepisu na opakowaniu. Zaznaczyć widelcem linie mające imitować korę drzewa i, posypać wiórkami.
Komentarze