Tort galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao.
Delikatnie wymieszamy. Pieczemy w tortownicy 30 cm. 25 min.170".
Kroimy na 3 krążki.
Lepiej kroi się biszkopt upieczony dzień wcześniej.
2.Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do lekkiego tężenia.Jogurt ubijamy z tężejącą galaretką.
Masą smarujemy krążek biszkoptu.
Przykrywamy następnym krążkiem.
3.Czekoladę rozpuścić na parze.Masło utrzeć z cukrem,potem letnią czekoladą.Odkładamy 1/3 kremu na rozetki.
Wykładamy i smarujemy drugi krążek biszkoptowy .
Przykrywamy ostatnim.
4.Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy do tężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem, potem galaretką.
Smarujemy cały tort.
Robimy rozetki
Na środek rozsypujemy,płatki czekoladowe.
Komentarze