Tort jogurtowy- Leśna polana

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Tort z przypadku. Upiekłam biszkopt posmarowałam dżemem i zabrałam się za zrobienie masy, miała być inna, niż jest teraz. Masa się zważyła. Trzeba było wymyślić coś innego. W lodówce był jogurt grecki w szafce krem jogurtowy w proszku i tak powstał Tort jogurtowy, pyszny nie za słodki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt
    4 jajka
    0,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    dżem z czarnej porzeczki, własnej roboty
    Masa
    150 g jogurtu greckiego
    250 ml zimnej wody
    1p kremu jogurtowego

    3 galaretki z owoców leśnych
    maliny, borówki
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort jogurtowy- leśna polana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier, żółtka, chwilę ubijać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec 30min w 180 st. C. Wystudzić, posmarować dżemem.
    Masa wykonać jak podano na opakowaniu. Część owoców wsypać do masy. Masę wylać na biszkopt, wstawi do lodówki. Galaretki rozpuścić w 4,5 szklankach gorącej wody, wystudzić, wylać na masę jogurtową. Udekorować według swojego pomysłu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować