Tort kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 masa:
Pasztet mieszamy z połową serka. Dodajemy pokrojoną w kosteczki paprykę, ogórki konserwowe i posiekany szczypiorek i koperek
2.2 masa:
Ugotowane na twardo jajka siekamy. Dodajemy drugą połowę serka, posiekany szczypiorek i 2 łyżki majonezu
3.3 masa:część 1 i 2 masy mieszamy ze sobą.
4.Kromki chleba tostowego układamy na twardej i równej desce/tacy. Smarujemy pierwszą masą. Układamy kolejną warstwę chleba. Smarujemy drugą masą. Na to układamy 3 warstwę chleba i smarujemy 3 masą. Układamy ostatnią warstwą chleba i całość smarujemy majonezem. Dekorujemy.
Porady
Najlepiej tort zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce.
Komentarze