Tort kanapkowy rybny

4.5 (189 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 18 kromek chleba tostowego

    600 g twarogu naturalnego ( u mnie wiaderko Piątnica )
    5 łyżek majonezu
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    5 jajek ugotowanych na twardo
    mały pęczek natki pietruszki
    mały pęczek koperku
    1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
    sól do smaku

    majonez do posmarowania boków

    do dekoracji - czerwona cebula, ogórek zielony, koperek, natka pietruszki, gotowana marchewka, liście szpinaku, szczypiorek gruby.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Tort kanapkowy rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do salaterki wrzucić twaróg, majonez, odciśnięty na sitku tuńczyk.
    Koperek i natkę umyć i osuszyć, i drobniutko posiekać . Dodać do salaterki.
    Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do salaterki.
    Dodać przyprawy i sól , dokładnie wymieszać.
    Podzielić na 4 części.
  • image-14g5q9e 2. Przygotować deskę albo płaski półmisek na którym można ułożyć tort.
    Ułożyć kromki i posmarować masą , wykorzystując jedną część. Później znowu kromki i znowu masa. Tak do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa to masa.
  • 3. Boki tortu posmarować majonezem.
    Udekorować wg uznania.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Jajka Ryby Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Tort kanapkowy

To może cię zainteresować