600 g twarogu naturalnego ( u mnie wiaderko Piątnica )
5 łyżek majonezu
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
5 jajek ugotowanych na twardo
mały pęczek natki pietruszki
mały pęczek koperku
1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego
1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
sól do smaku
majonez do posmarowania boków
do dekoracji - czerwona cebula, ogórek zielony, koperek, natka pietruszki, gotowana marchewka, liście szpinaku, szczypiorek gruby.
Tort kanapkowy rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do salaterki wrzucić twaróg, majonez, odciśnięty na sitku tuńczyk.
Koperek i natkę umyć i osuszyć, i drobniutko posiekać . Dodać do salaterki.
Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do salaterki.
Dodać przyprawy i sól , dokładnie wymieszać.
Podzielić na 4 części.
2.Przygotować deskę albo płaski półmisek na którym można ułożyć tort.
Ułożyć kromki i posmarować masą , wykorzystując jedną część. Później znowu kromki i znowu masa. Tak do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa to masa.
3.Boki tortu posmarować majonezem.
Udekorować wg uznania.
Smacznego
Komentarze