Tort kokosowy mcqueen - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Biszkopt- Białka ubijamy ze szczyptą soli dodajemy zółtka dokładnie lączymy nastepnie dodajemy cukier i po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Mase wlewamy do tortownicy i pieczemy 30min w temperaturze 200stopniC
2.Krem- W 100ml mleka rozmieszamy budyn a reszte mleka gotujemy z wiorkami kokosowymi nastepnie wlewamy budyn.Zagotowujemy ostudzamy .Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym dodając po łyżce ostudzony budyn
3.Nasączenie- Poł szkalnki herbaty połącz z aromatem
4.Kiedy biszkopt sie upiekł zimny nasaczamy aromatem,przekrawamy go na trzy blaty Krążki ciasta smarujemy kremem układamy jeden na drugim i dociskamy boki i wierz smarujemy reszta kremu kokosowego.Obsypujemy go migdalami i wiorkami na wierz kładziemy naklejke i układamy roze. Tort odstawiamy na kilka godzin do lodowki
Komentarze