Tort kokosowy najeżony bakaliami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tort dla miłośników bakalii.

  • 60 min

Składniki:


  • Krem
    1 kostka margaryny
    sok z moreli 300 ml
    budyń śmietankowy 1 szt
    cukier 2 łyżki
    migdały płatki 50 gr
    żurawina suszona 50 gr
    czekolada mleczna 50 gr
    połówki moreli z puszki 8 szt
    Spód kokosowy
    kokos 20 dkg
    cukier 20 dkg
    białka 4 szt
    Bita śmietana
    kremówka 400 ml
    cukier puder 2 łyżki
    żelatyna 3 łyżeczki
    Do dekoracji
    migdały 50 gr
    połówki moreli 3 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort kokosowy najeżony bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód kokosowy-ubić białka na sztywno z cukrem dodać kokos i wymieszać łyżką wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 27 cm.Upiec.Po upieczeniu ostudzić i zdjąć papier.Odmierzyć 300 ml soku z moreli odlać pół szklanki resztę soku zagotować z 2 łyżkami cukru ,wlać rozmieszany budyń w odlanym soku i ponownie zagotować.Ostudzić. Krem bakaliowy- utrzeć margarynę do białości dodawać porcjami zimny budyń i ucierać.Do kremu budyniowego dodać pokrojoną w drobną kostkę czekoladę,płatki migdałów,żurawinę oraz pokrojone w kostkę morele.Wymieszać łyżką i rozsmarować na spodzie kokosowym.Na krem rozsmarować bitą śmietanę ,posypać prażonymi migdałami i za pomocą szprycy udekorować brzeg toru.Na końcu udekorować kawałkami moreli.Schłodzić. Bita śmietana-zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder oraz namoczoną i rozpuszczoną letnią żelatynę,chwilkę zmiksować. Migdały do dekoracji podprażyć na suchej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Keks najeżony bakaliami

To może cię zainteresować