Tort " kolorowa wyspa"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Połączenie masy śmietankowej i budyniowej z galaretkami z pysznym prażonym kokosem mm pychaaa....

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    1/2 szkl. cukru
    1/2 szkl. mąki
    1 łyżeczka p. do pieczenia

    Masa budyniowa:
    1/2 l mleka
    2 budynie śmietankowe ( na pół litry mleka)
    1 masło
    cukier puder do smaku

    Masa Jabłkowa:
    1 litrowy słoik jabłek prażonych
    3 łyżki cukru
    2 zielone galaretki
    2 łyżki żelatyny

    Masa biała:
    1 szklanka cukru kryształu
    3 szklanki mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    kostka masła

    Masa kokosowa:
    20 dag wiórków kokosowych
    4 łyżki cukru
    4 łyżki masła

    Dodatkowo:
    2 niebieskie galaretki
    op. okrągłych biszkoptów

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tort " kolorowa wyspa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort 1. Upiec biszkopt. Wlewamy do formy 25*36 cm. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 170 stopni. Masa budyniowa: budynie gotujemy na mleku. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem, a następnie mieszając, porcjami dodajemy budyń.

    Masa Jabłkowa:W rondelku podgrzewamy jabłka dodajemy cukier i wsypujemy suche galaretki zielone.Żelatynę rozpuszczamy we wodzie i wlewamy do jabłek. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do wystygnięcia.

    Masa biała:W szklance mleka rozpuszczamy obie mąki i cukier.Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy mleko z mąką i cukrem. Mieszając, chwilę gotujemy. Studzimy. Masło ucieramy, porcjami dodajemy budyń.

    Składniki na masę kokosową mieszamy i podsmażamy. Niebieskie galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

    Przełożenie Tortu:
    biszkopt
    1/2 masy budyniowej
    masa jabłkowa
    masa budyniowa
    biszkopty okrągłe
    niebieska galaretka
    kokos
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować