Tort " kolorowa wyspa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt. Wlewamy do formy 25*36 cm. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 170 stopni. Masa budyniowa: budynie gotujemy na mleku. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem, a następnie mieszając, porcjami dodajemy budyń.
Masa Jabłkowa:W rondelku podgrzewamy jabłka dodajemy cukier i wsypujemy suche galaretki zielone.Żelatynę rozpuszczamy we wodzie i wlewamy do jabłek. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Masa biała:W szklance mleka rozpuszczamy obie mąki i cukier.Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy mleko z mąką i cukrem. Mieszając, chwilę gotujemy. Studzimy. Masło ucieramy, porcjami dodajemy budyń.
Składniki na masę kokosową mieszamy i podsmażamy. Niebieskie galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Przełożenie Tortu:
biszkopt
1/2 masy budyniowej
masa jabłkowa
masa budyniowa
biszkopty okrągłe
niebieska galaretka
kokos
Komentarze