1.Całe jajka miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy mąkę (powoli), olej i proszek do pieczenia. Pieczemy w okrągłej tortownicy w temp. 180 C 45 minut ( boków tortownicy nie smarujemy masłem, jedynie dno posypujemy bułką tartą lub mąką).
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na 3 części.
2.Pierwszy krążek nasączamy sokiem z brzoskwiń, wykładamy pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami oraz porcją kremu przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
3.Przykrywamy drugim krążkiem. Nasączamy sokiem z brzoskwiń plus jakiś alkohol. Smarujemy porcją kremu i przykrywamy ostatnim krążkiem.
4.Cały tort smarujemy resztą kremu. Wygładzamy wierzch tortu szerokim płaskim nożem ( najlepiej zamoczonym w gorącej wodzie).
Tort schładzamy przez noc w lodówce.
Dekorujemy bitą śmietaną, ozdobami i kwiatkami.
Komentarze