1.BISZKOPT:Białka ubijam z cukrem do ubitych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy,dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy na gładką masę.Pieczemy dwa biszkopty każdy po 6 jajkach jeden w tortownicy a drugi w formie do babki.Forma do babki musi mieć kominek by zmieściły się nogi lalki.
MASA:Budyń gotujemy w mniejszej ilości mleka niż podane na opakowaniu razem z 4 łyżkami cukru.Studzimy.Margarynę ucieramy dodając po łyżeczce budyniu.Przełożenie:Przekrawamy biszkopt z tortownicy na dwa blaty smarujemy kremem dajemy na krem dowolne owoce przykrywamy drugim blatem smarujemy kremem.biszkopt babkę przekrywamy na trzy blaty i układamy szerszą częścią na biszkopcie smarujemy dowolnym powidłem.Przykrywamy drugim blatem dajemy krem owoce przykrywamy trzecim.Resztą kremu smarujemy boki tortu.Lalkę owijamy folią aluminiową i wkładamy do środka tortu.Sukienka: cukier puder zagniatamy z sokiem z wiśni i wałkujemy.Tort obkładamy zrobionym ciastem z cukru i dekorujemy.
Można też zrobić sukienkę z bitej śmietany lub dowolnego kremu robiąc kleksy.
Komentarze