Tort lalka

4.5 (163 ocen)

  • 3 min

TORT DLA ŁASUCH

  • 3 min

Składniki:

  • Biszkopt:6 jaj,6 łyżek cukru,6 łyżek mąki,łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa: 1 margaryna palma ,1 budyń śmietankowy ,4 łyżki cukru
    Lalka
    owoce mogą być z syropu
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort lalka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:Białka ubijam z cukrem do ubitych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy,dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy na gładką masę.Pieczemy dwa biszkopty każdy po 6 jajkach jeden w tortownicy a drugi w formie do babki.Forma do babki musi mieć kominek by zmieściły się nogi lalki.
    MASA:Budyń gotujemy w mniejszej ilości mleka niż podane na opakowaniu razem z 4 łyżkami cukru.Studzimy.Margarynę ucieramy dodając po łyżeczce budyniu.Przełożenie:Przekrawamy biszkopt z tortownicy na dwa blaty smarujemy kremem dajemy na krem dowolne owoce przykrywamy drugim blatem smarujemy kremem.biszkopt babkę przekrywamy na trzy blaty i układamy szerszą częścią na biszkopcie smarujemy dowolnym powidłem.Przykrywamy drugim blatem dajemy krem owoce przykrywamy trzecim.Resztą kremu smarujemy boki tortu.Lalkę owijamy folią aluminiową i wkładamy do środka tortu.Sukienka: cukier puder zagniatamy z sokiem z wiśni i wałkujemy.Tort obkładamy zrobionym ciastem z cukru i dekorujemy.
    Można też zrobić sukienkę z bitej śmietany lub dowolnego kremu robiąc kleksy.

Porady

Tort jest prosty do wykonania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować