Torcik serowo-owocowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód małej tortownicy wyłożyć ciasno biszkoptami.Na biszkopty rozsypać wiśnie kandyzowane.Galaretki każdą z osobna(różowa,niebieska,zielona)rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody.Pozostawić do stężenia.Galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 1/2 szkl. gorącej wody,pozostawić do stężenia.
Masa z serków:
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puch,następnie dodajemy cukry,dokładnie ucieramy.Masę dzielimy na 3 części.Do pierwszej części dajemy stopniowo tężejącą galaretkę różową i miksujemy.Gotową masę wylewamy na biszkopty.Wkładamy na chwilkę do lodówki aby stężała.Do drugiej części serka dodajemy tężejącą galaretkę niebieską,miksujemy,wylewamy na pierwszą warstwę.Wkładamy do lodówki na chwilkę aby masa stężała.Do trzeciej części serka dajemy galaretkę zieloną,miksujemy .Wylewamy na masę niebieską.Dajemy do lodówki do stężenia.Następnie układamy na wierzchu truskawki i zalewamy całość galaretką (tężejącą)truskawkową.Wkładamy na kilka godzin do stężenia do lodówki.
Porady
Do tego sernika m ożemy używać galaretek o dowolnym smaku.
Komentarze