Tort słonecznikowy

4.5 (153 ocen)

  • 40 min

Łatwy i szybki i niezwykle smaczny

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    - gotowy biszkopt ciemny-kakaowy (dwu- lub trzywarstwowy)
    - 0,5 l. śmietanki kremówki 30%
    - 1 śnieżkę na mleko
    - 1 śmietan-fix
    - 1 szt. cukru waniliowego
    - ¼ k.palmy
    - 200 g. słonecznika
    - ½ szkl. cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort słonecznikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę lekko ubić. Śnieżkę i śmietan-fix (proszki) dodać do
    śmietany a potem cukier waniliowy. Wszystko zmiksować aż się ubije.
    Polewa:
    Palmę rozpuścić na patelni i wsypać słonecznik. Cały czas
    mieszać. Gdy się przyrumieni wsypać cukier puder i mieszać aż do
    rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia co jakiś czas mieszając by
    się nie posklejało.

    Przekładamy kolejno:
    - biszkopt
    - krem do ciasta
    - biszkopt
    - na wierzch i boki nakładamy dokładnie masę. Całość obkładamy
    słonecznikiem. Może być lekko cieply, bo wtedy się nie skleja.
    Należy wstawić na trochę do lodówki.

Porady

Słonecznik nakładać lekko ciepły, żeby się nie skleił. Tort dobrze jest zrobić dzień wcześniej i na noc wstawić do lodówki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słonecznik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować