Tort śmietankowy z serkiem mascarpone

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyśmienity torcik śmietanowy z serkiem i brzoskwiniami

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt z 9 jaj.

    1 słoik dżemu brzoskwiniowego

    masa:
    1 litr kremówki
    25 dag serka mascarpone
    4 śmietan fix
    3 łyzki cukru pudru
    brzoskwinie w puszce
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort śmietankowy z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. Ubić biszkopt z 9 jaj.
    biszkopt przekrój na 4 części.
    Nakropić krążki biszkopta sokiem z brzoskwiń dodać trochę wódki.
  • 2. Masa:
    ubij zimną śmietankę z cukrem pudrem i fixem do bitej śmietany. Dodaj partiami serek mascarpone tak aby połączył się z bitą śmietaną.
    Dodaj drobno pokrojone brzoskwinie. (odłóż trochę śmietany na wierzch tortu)

  • 3. Na spód krążka biszkoptu nałóż dżem brzoskwiniowy i trochę masy śmietankowej, następnie połóż drugi krążek nałóż masę trzeci tak samo, czwarty krążek posmaruj samą śmietaną wierzch i boki. Udekoruj według uznania. :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować