Tort śmietankowo-czekoladowy kobieta w bikini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kremówkę na krem czekoladowy podgrzewam dodaję pokruszone czekolady i mieszam aż się rozpuszczą całkowicie studzę i na noc daję do lodówki, robię to dzień wcześniej. następnego dnia wsypuję powoli śnieżki miksując na jednolitą masę i krem jest gotowy.
2.Białka ubijam z szczyptą soli na sztywno dodaję cukier i żółtka dalej miksując, mąki mieszam razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypuję do masy białkowej. przekładam do formy o wymiarach 24 / 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjmuję biszkopt i zostawiam do schłodzenia aby wystygł w między czasie robię krem śmietankowy, ubijam na sztywno śmietanę z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodaje śmietan fixy .Krem wkładam do lodówki.
3.Z biszkoptu wykrawam kształt kobiety i kroję go na 3 blaty które nasączam wodą z cukrem z dodatkiem rumu. Spodni blat smaruję dżemem nakładam kremem czekoladowym na krem drobne kawałki orzechów włoskich, nakładam następny blat smaruje dżemem nakładam kremem śmietankowym na krem osączone i pokrojone brzoskwinie, kładę ostatni blat dobrze dociskam formuję jeszcze dokładnie kształt kobiety no i cały tort obkładam kremem czekoladowym, z resztek biszkoptu wykroić kółka formuję stanik oraz wykroić kształt majtek Przekładam je kremem śmietankowym i kładę na tort, bikini dekoruję bitą śmietaną ozdabiam koralikami.
Komentarze