Tort urodzinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt jasny
białka ubijamy na sztywno następnie dodajemy 0,5 szkl cukru i znów ubijamy dodajac po 1 zołtku uciermay ok 10 min do masy przesiewamy maki i proszek wszystko deliikatnie mieszamy i przelewamy do wysmarowanej formy i pieczemy ok 20 min następnie wyjmujemy i studzimy
biszkopt kakaowy:
przygotowujemy tak samo jak jasny
beza: ubijamy piane na sztywno dodajemy cukier i znów ubijamy nastepnie dodajemy pozostałe składniki i wszytko razem delikatnie mieszamy piczemy ok 30 min
masa budyniowa: przygotowujemy budynie wg przepisu na opakowaniu studzimy w tym czasie ucieramy masło i dodajemy żółtka i znów uciermay wszystko na puch pod koniec dodajemy żółtka i porcjami ostudzony budyń pod koniec dodajemy spirytusu do smaku.
masa z nutellą: nutelle oraz wafel i batony miskujemy na jednolitą masę
galaretke rozpuszmay w 2 szkl wody i lekko studzimy dodajemy odsączone z zalewy anansy i dodajemy do galaretki pozstawiamy do lekkiego stęzenia
Przełożenie:
biszkopt jasny
galaretka z ananasami
beza
masa z nutella
masa budyniowa
biszkopt kakaowy
masa budyniowa
Komentarze