Tort urodzinowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ulubione słodkości mojej córci

  • 20 min

Składniki:

  • 15-jaj
    15-łyżek cukru
    12łyżek maki krupczatki
    1-cukier waniliowy lub zapach
    1-łyzeczka sody
    2-śmietany duże 30%
    sok z cytryny
    2 łyżeczki cukru pudru
    dżem dowolny
    poncz do tortu(np.syrop z brzoskwini)
    Puszka brzoskwiń

Tort urodzinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z tego samego przepisu 1. Białka ubijamy na sztywną pianę Dodajemy cukier i cukier waniliowy ubijamy na gładka masę stopniowo dodając żółtka.Mąkę przesiewamy mieszamy z sodą i dosypujemy do poprzednich składników mieszając łyżką drewnianą.

    Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier i sok stopniowo ubijając aż będzie sztywna.
    Biszkopt pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
    jak biszkopt wystygnie przekroić ,nasączyć,następnie dżem,krem i pokrojone brzoskwinie i placek z biszkoptu krem,dekoracja i smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy