Tort urodzinowy z adwokatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka ubić, następnie dodawać porcjami żółtka utarte z cukrem. Dosypać obie mąki z proszkiem do pieczenia, olej i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na pół i do jednej części dodać kakao. Przełożyć ciasto do tortownic i piec osobno po ok 25 min. w temp. 180 C.
2.Oba biszkopty wystudzić i przeciąć wzdłuż na 3 równe części.
3.Krem:
Margarynę utrzeć z cukrem oraz adwokatem. Muszą mieć tę samą temp. pokojową.
4.Bita śmietana:
śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixem
5.Ciasto smarować kremem i układać naprzemiennie raz ciemne a raz jasne ciasto.
Wierz oraz boki udekorować bitą śmietaną.
Różyczki zrobić z masy cukrowaj.
Napis: kilka kostek czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do woreczka, odciąć róg i wycisnąć dowolny napis.
Komentarze