1.Białka ubijamy na sztywną
pianę. Nie przerywając ubijania,
dodajemy cukry i żółtka.
Delikatnie mieszamy z mąką,
kakao i proszkiem. Ciasto
wlewamy do wyłożonej papierem
tortownicy (śr. 36
cm). Pieczemy ok. 30 minut
w 180 °C. Studzimy i przekrawamy
na 3 placki.
2.Krem: jajka, mleko i cukry
ubijamy na małym ogniu, aż
masa zacznie wrzeć. Studzimy.
Masło ucieramy na puch
i mieszamy z masą. Ananasy banany kroimy, dodajemy
do kremu.
3.Placki skrapiamy syropem
z ananasów. Przekładamy
kremem.
4.Żelatynę rozpuszczamy
w 1/3 szkl. wrzątku, studzimy.
Śnieżki ubijamy z mlekiem,
a następnie mieszamy
z żelatyną.
5.Biszkopta wykrawamy
na kształt wózka. Wierzch,
boki oraz koła smarujemy
śnieżką, schładzamy. Masło
ucieramy z cukrem i sokiem.
Dekorujemy tort.
Komentarze