Tort znakomity

4.5 (200 ocen)

  • 3 godz.

Mój ulubiony, ma fantastyczny smak jest dobry na każdą okazję.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Ciasto 1: 4 jaja, 1/2 szklanki cukru kryształu, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 2 budynie śmietankowe.
    Ciasto 2: 5 jaj, 1/2 szklanki cukru, 2 kisiele truskawkowe, łyżeczka proszku do pieczenia.
    masa: 2 budynie śmietankowe. cukier puder, olejek cytrynowy, olejek arakowy, kakao, kostka margaryny.
    Masa2; Śmietanka łaciate
    Dodatkowo: Dżem truskawkowy. dżem śliwkowy, 100g migdałów, czekolada mleczna, papier do pieczenia, cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort znakomity - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto 1: Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka z proszkiem do pieczenia, dodajemy 2 budynie śmietankowe. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 30 min. w 180 stopniach.
    Ciasto 2: Tak samo jak ciasto 1 tylko tu dodajemy 2 kisiele truskawkowe.
    Masa:Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem dodajemy stopniowo budyń . Dzielimy masę na 2 części do jednej dodajemy kakao oraz olejek arakowy do drugiej olejek cytrynowy.
    masa 2:śmietankę miksujemy z cukrem waniliowym.
    Oba placki przekroić na pół jeden posmarować dżemem śliwkowym a drugi dżemem truskawkowym. na ciasto budyniowe wylewamy połowę masy czekoladowej, przykrywamy ciastem różowym na to całą masę cytrynowa . Przykrywamy ciastem budyniowym po czym wlewamy masę czekoladową.Nakładamy ostatnią część ciasta na którą wylewamy bita śmietanę. Czekoladę mleczną startą na tartce posypujemy bitą śmietanę. Na koniec dekorujemy migdałami.

Porady

do masy można dodać mielone orzechy włoskie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować