Tort znakomity - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto 1: Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka z proszkiem do pieczenia, dodajemy 2 budynie śmietankowe. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 30 min. w 180 stopniach.
Ciasto 2: Tak samo jak ciasto 1 tylko tu dodajemy 2 kisiele truskawkowe.
Masa:Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem dodajemy stopniowo budyń . Dzielimy masę na 2 części do jednej dodajemy kakao oraz olejek arakowy do drugiej olejek cytrynowy.
masa 2:śmietankę miksujemy z cukrem waniliowym.
Oba placki przekroić na pół jeden posmarować dżemem śliwkowym a drugi dżemem truskawkowym. na ciasto budyniowe wylewamy połowę masy czekoladowej, przykrywamy ciastem różowym na to całą masę cytrynowa . Przykrywamy ciastem budyniowym po czym wlewamy masę czekoladową.Nakładamy ostatnią część ciasta na którą wylewamy bita śmietanę. Czekoladę mleczną startą na tartce posypujemy bitą śmietanę. Na koniec dekorujemy migdałami.
Komentarze