Tortellini

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla wielbiciel włoskiej kuchni

  • 30 min

Składniki:

  • 35dag piersi z kurczaka
    25dag pierożków
    pół czerwonej papryki
    1/2 szklanki kremówki
    1/2 szklanki bulionu
    4 łyżki oliwy
    łyżeczka słodkiej papryki, szczypta ostre papryki, sól, pieprz

Tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tortellini 1. Na 2 łyżki oliwy podsmażyc pokrojona w kostkę paprykę. Smażyc 5 minut. Na drugiej patelni podsmażyc mięso. Przyprawic sola, pieprzem i ostra papryką. Przełożyc bez tłuszczu do naczynia z papryką i chwilę smażyc.
    Na tłuszcz ze smażenia mięsa wlec bulion, kremówkę i słodką paprykę. Sos gotowac 3 minuty na wolnym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Zapiekane tortellini