Tortellini pełnoziarniste z ziołowym serkiem i sosem aglio olio

0 (0 ocen)

  • 30 min

Domowe pierożki we włoskim stylu. Zasmakują każdemu.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • szklanka i 1-2 łyżki mąki pełnoziarnistej orkiszowej
    • 2 jajka
    • łyżka oleju rzepakowego
    • serek ziołowy typu philadelphia 125 g
    • ser parmezan do posypania
    Sos aglio olio:
    • 6 ząbków czosnku
    • kilka łyżek oleju rzepakowego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Pierogi Uszka Dania główne Sosy

Tortellini pełnoziarniste z ziołowym serkiem i sosem aglio olio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tortellini pełnoziarniste z ziołowym serkiem 1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Do mąki dodajemy jajka i olej, zagarniamy nożem, następnie wyrabiamy ręką. Odstawiamy przykryte miseczką na pół godziny. Po tym czasie ciasto cienko wałkujemy. Wykrawamy mały krążki. Na środek każdego układamy odrobinę serka. Zlepiamy jak pierogi, a następnie zawijamy dookoła palca zlepiając dwa rogi.
    Gotujemy w osolonej 6-8 minut. Podajemy z sosem aglio olio oraz startym parmezanem.
  • Tortellini pełnoziarniste z  sosem aglio olio 2. Czosnek drobno siekamy. Podgrzewamy razem z olejem, chwilę smażymy, uważając, aby nie spalić czosnku. Do sosu przekładamy na chwilę pierożki. Podajemy z sałatą lub kiełkami brokuła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować