Tortellini z sosem meksykańskim i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

potrawa powstala ot tak z potrzeby zjedzenia czegoś oryginalnego :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka pszenna: 450 gramów
    - sól: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka
    - wrzątek: 300 mililitrów
    NADZIENIE:
    - udko (ugotowane w rosole): 1 sztuka
    - marchewka (ugotowana): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bułka (czerstwa): 0.5 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    SOS:
    - sos meksykański (w słoiku): 375 gramów
    - pieczarki: 100 gramów
    - papryka czerwona lub żółta: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - olej: 2 łyżki
    - kukurydza w puszce: 0.5 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortellini z sosem meksykańskim i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tortellini z sosem meksykańskim i pieczarkami 1. Przygotować ciasto; Do mąki dodać sól i olej zalać wrzątkiem i szybko zagnieść ciasto (początkowo łyżką)
    Nadzienie; Udko marchewkę i bułkę zmielić w maszynce do mięsa dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem wymieszać.
    Ciasto rozwałkować i pokroić radełkiem w kwadraciki o boku ok 5 cm . Nakładać malutkie porcyjki nadzienia zwijać w rożek i na palcu sklejać małe kółeczka tortellini.
    Ugotować we wrzątku.
  • Tortellini z sosem meksykańskim i pieczarkami 2. Przygotować sos;
    Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę posiekać drobno, paprykę w paseczki, pokroić czosnek, dodać oliwę i podsmażyć wszystko od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać sos meksykański i kukurydzę, zagotować i dodać ugotowane pierożki tortellini, Wymieszać, podgrzać i podawać posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować