Tortellini z sosem meksykańskim i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto; Do mąki dodać sól i olej zalać wrzątkiem i szybko zagnieść ciasto (początkowo łyżką)
Nadzienie; Udko marchewkę i bułkę zmielić w maszynce do mięsa dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem wymieszać.
Ciasto rozwałkować i pokroić radełkiem w kwadraciki o boku ok 5 cm . Nakładać malutkie porcyjki nadzienia zwijać w rożek i na palcu sklejać małe kółeczka tortellini.
Ugotować we wrzątku.
2.Przygotować sos;
Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę posiekać drobno, paprykę w paseczki, pokroić czosnek, dodać oliwę i podsmażyć wszystko od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać sos meksykański i kukurydzę, zagotować i dodać ugotowane pierożki tortellini, Wymieszać, podgrzać i podawać posypane natką pietruszki.
Komentarze