Tortilla wraps z szynką,warzywami i ziołowym serem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienite,pikantne danie.Przygotowuje się je bardzo szybko.W skład dania wchodzą:warzywa,pieczarki,ser,szynka,kiełbasa mekyskańska i pomidorki koktajlowe oraz ognista miszanka przypraw.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tortilla pszenna wraps-opakowanie (np.Zakład Produkc. NV.Snack Food Poco Loco Belgia): 245 gramów
    - szynka lub ogonówka wędzona: 400 gramów
    - kiełbasa meksykańska-laska (lub inna pikantna kiełbasa): 1 sztuka
    - pomidorki koktailowe: 24 sztuk
    - ogórki kiszone: 4 sztuki
    - papryka czerwona słodka: 2 sztuki
    - papryka ostra marynowana: 2 sztuki
    - pieczarki: 6 sztuk
    - cebula biała: 1 sztuka
    - sałata liście: 8 sztuk
    - ser żółty z ziołami: 8 plastrów
    - pietruszka natka siekana: 4 łyżeczki
    - ognista mieszanka przypraw "Specjalite" (ognista mieszanka przypraw "Specjalite" firmy "Kamis"): 2 szczypty
    - sól morska prowansalska "Specjalite" (sól morska prowansalska"Specjalite" firmy "Kamis"): 2 szczypty
    - oliwa aromatyzowana bazylią: 2 łyżki
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - przyprawa do dań meksykańskich: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortilla wraps z szynką,warzywami i ziołowym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałata 1. Sałatę umyć,osuszyć.Pomidorki koktajlowe umyć,pokroić w plasterki.
  • składniki na farsz t.wraps 2. Pieczarki oczyścić,posiekać.Natkę pietruszki umyć,oderwać listki.Kiełbasę meksykańską pokroić w plasterki.Białą cebulę posiekać(drobno).Ostre marynowane papryczki oraz paprykę słodką pozbawić nasion,posiekać.Szynkę rozdrobnić blenderem lub pokroić w drobną kosteczkę.Ogórki kiszone zetrzeć na tarce (o grubych oczkach).
  • składniki na farsz 3. Na oleju rzepakowym przesmażyć cebulę,pieczarki,paprykę,papryczki ostre,kiełbasę meksykańską,połowę pomidorków koktajlowych,doprawić ognistą mieszanką przypraw oraz solą morską prowansalską i przyprawą do dań meksykańskich.Przykryć,dusić 20 minut.
  • tortilla pszenna wraps 4. Tortille posmarować oliwą (aromatyzowaną bazylią) i umieścić na rozgrzanej patelni z każdej strony po 10 sekund.Kiedy przekładamy tortillę na drugą stronę należy na niej położyć po 2 plastry sera żółtego,który szybko się stopi.Zdjąć tortille z patelni,położyć na dużym talerzu.Na każdej tortilli położyć 2 liście sałaty,a na nich ułożyć farsz.Tortille złożyć(jak na zdjęciu).Posypać listakmi pietruszki.Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Polska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować