Tortilla z meksykańskim farszem

0 (0 ocen)

Tortille często przyrządzam na kolację ale świetnie też się sprawdzają na uroczystościach rodzinnych, stanowią smaczną przekąskę.

Składniki:

  • 6 placków tortilli
    0,5 kilogram mięsa mielonego
    1 puszka meksykańskiego chli con carne
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka ostrej pasty paprykowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    słodka papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortilla z meksykańskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, wszystko razem podsmażamy. Dodajemy meksykańskie chili con carne, koncentrat pomidorowy oraz pastę paprykową, smażymy razem na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką, pozostawiamy do ostudzenia. Na każdy placek tortilli nakłammy porcję farszu i zwijamy jak krokiety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować