Tortilla z serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę pokroić w jak najbardziej płaskie słupki
a pomidorki cherry w cienkie plasterki.
2.Ser pleśniowy pokroić w słupki a ser tostowy w paski.
3.Tortille podgrzać w mikrofali około 30 sekund i posmarować serkiem Almette.
4.Posypać ½ paczki roszponki całą powierzchnię posmarowanej tortilli.
5.Pozostałe składniki układać jeden obok drugiego
w równych proporcjach i w następującej kolejności : łosoś, papryka, ser pleśniowy, pomidorki cherry, szynka parmeńska, posypać pozostałą roszponką. Na wierzchu ułożyć paski sera tostowego.
6.Ciasto zwijać plackiem do wewnątrz w roladę.
Przed pieczeniem pokroić roladę w paski o grubości 1,5-2cm.
7.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekać aż ciasto się zarumieni.
Podawać w formie przekąski.
Komentarze